Fidelix Holding Oy har den 2 april ingått ett avtal om att förvärva EcoGuard AB, marknadsledande svensk leverantör av molnbaserad mjukvara, sensorprodukter och innovativa lösningar för fastighetsägare inom bostäder.

EcoGuards lösningar möjliggör temperaturmätning och fakturering av vatten och el baserad på individuell konsumtion (IMD), som hanteras och administreras i CURVES – en kraftfull molntjänst för dataanalys och visualisering. Plattformen gör det möjligt för fastighetsägare att analysera, visualisera, optimera och fakturera energi baserad på faktisk användning. Förbrukning av el och vatten kan analyseras av både fastighetsägare och enskilda boende.

”EcoGuard har en imponerande meritlista från att lösa fastighetsägares utmaningar i ett brett perspektiv. Erfarenheterna och betygen vi fått från EcoGuards kunder har varit utmärkta – utan undantag. Det är det bästa beviset på det fantastiska arbetet som hela laget har gjort sedan 2004. ”säger Tero Kosunen , VD Fidelix.

”Vi är glada att få vara en del av Fidelix-koncernen. Vi tror att Fidelix är en idealisk partner för att stödja vår tillväxtplan i Sverige, och vi ser också en stor möjlighet för oss att växa med vårt erbjudande till bostadsbyggare och fastighetsägare i Finland och andra nya marknader. Vi kommer att bli ännu starkare tillsammans i digitaliseringen av byggnader i Norden ”, säger Björn Fagerdahl , VD EcoGuard.

EcoGuard har idag en omsättning på 100 MSEK och cirka 50 anställda. Förvärvet har ingen inverkan på de anställda i EcoGuard eller Fidelix. Pro forma nettoomsättning för Fidelix-koncernen är nu över 40 miljoner euro och koncernen sysselsätter 280 personer.

 

FÖR MER INFORMATION


Tero Kosunen, Fidelix Oy, CEO, tel. +358 50 444 1200
Björn Fagerdahl, EcoGuard AB, CEO, tel. +46 73 233 0135

 

Fidelix gör byggnader smarta

Vår höga tekniska kompetens syns i system som optimerar byggnaders energikostnader, inomhusklimat och driftskostnader. Våra produkter utvecklas, testas och används varje dag i krävande och extrema klimatförhållanden i Norden och påverkar välbefinnandet positivt för över en miljon människor. www.fidelix.fi/sv

Lansen Wireless Building Technology

Lansen är ett europeisk hårdvaruföretag som fokuserar på submetering och trådlösa lösningar. Vi designar och tillverkar smarta mätprodukter huvudsakligen byggda på Wireless M-BUS och OMS-standarden. www.lansensystems.com